ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ.....ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.....ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΟΥΛΟΣ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΦΙΛΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ

Δήλωση του Τσίπρα μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής στις 7 Μάρτη:
"Συνεπώς το συμπέρασμα είναι, πως σ' αυτή τη σύνοδο. όχι μόνο δεν απομονώθηκε η Ελλάδα, αντιθέτως απομονώθηκαν οι χώρες εκείνες, που ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα. Και στην πραγματικότητα αυτό που συνέβη, ήταν να δημιουργηθούν τείχη απέναντι σ' αυτούς που χτίζουν τείχη" !!!!!!!!!

Έτσι τα κατάλαβε. έτσι μας τα είπε.



Ακολούθησε το άδειασμα από τον Τουσκ, όπως είδαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, η απομόνωση τελικά της πατρίδας μας και τα τείχη που υψώθηκαν από όλες τις βαλκανικές χώρες. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στις 11 Μάρτη ο φίλος, ο κολλητός του Αλέξη, ο αριστερός Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, αποφασίζει να στείλει καραμπινιέρους να φυλούν τα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Τα Τίρανα, μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Εντι Ράμα, στο περιθώριο της εξωθεσμικής διάσκεψης της Βιέννης ότι δεν βρίσκει «τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει η Αλβανία να ανοίξει τα σύνορα», έκαναν δεκτό το αίτημα της Ιταλίας να αναπτυχθούν  καραμπινιέροι στην ελληνοαλβανική μεθόριο για μεικτές περιπολίες με την αλβανική αστυνομία. Ενώπιον του ενδεχομένου να στραφούν οι ροές προς την Αλβανία και από εκεί για την Ευρώπη μέσω Ιταλίας ή Μαυροβουνίου, οι ιταλικές Αρχές επέλεξαν να οργανώσουν από κοινού με τις αλβανικές, την «άμυνά» τους στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Είναι η πρώτη φορά από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του ’40, που αναπτύσσονται στα ελληνοαλβανικά σύνορα ένοπλα ιταλικά τμήματα, επισήμαιναν πηγές στα Τίρανα. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, δήλωσε πως «μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία για μεγάλη ροή μεταναστών μέσω της Αδριατικής», για να προσθέσει πως «η λογική μας λέει ότι με το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου μπορεί να ανοίξει μια άλλη ροή».

Πάνος Μαυρόπουλος