ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ.....ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.....ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΟΥΛΟΣ

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

26 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ


Στις 18/2/2015 η οργάνωση συριζα - ΟΣΥ που αργότερα μετονομάστηκε σε ΜΕΤΑ, παρέδιδε στον τότε αναπληρωτή υπουργό Σπίρτζη σχέδιο 26 προτάσεων για την ανασυγκρότηση της εταιρείας.
Σας παρουσιάζουμε το σχέδιο και πάμε να δούμε τι πρότειναν και τι υλοποιήθηκε, από τον υπουργό πλέον μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015.
Στις δύο πρώτες σελίδες υπάρχουν γενικόλογες διαπιστώσεις και θέσεις που διαχρονικά ζητούν όλες οι παρατάξεις.





Εκεί που υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι στις δύο επόμενες.


ΠΡΟΤΑΣΗ 16. Τιμολόγηση εισιτηρίων. Το κόμιστρο ανέβηκε στο 1,40 από 1€ που είχε καταφέρει να πετύχει ο προηγούμενος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με παράλληλη αύξηση στις πωλήσεις και τα έσοδα της εταιρείας.

ΠΡΟΤΑΣΗ 18.  Δωρεάν μετακινήσεις. Συμφωνούμε απόλυτα, αρκεί τα αρμόδια υπουργεία να είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους. Κάτι που δε συμβαίνει και δεν πρόκειται να συμβεί. Ακόμα περιμένουμε την Κα Θεανώ για την μετακίνηση των ανέργων. Ακόμα περιμένουμε να κλείσει η τρύπα από τη δωρεάν μετακίνηση όλων των πολιτών, κατά την περίοδο έναρξης των capital controls. Σήμερα όμως υπάρχει έλλειμα και ο διευθύνων αρνείται να πληρώσει για παιδικούς σταθμούς, λογοθεραπείες κλπ. Αύριο θα μας βγάλουν και πάλι ζημιογόνους και θα μας ζητούν περαιτέρω μειώσεις μισθών. Τελικά την κοινωνική πολιτική την πραγματοποιούμε εμείς οι εργαζόμενοι κι όχι η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.

ΠΡΟΤΑΣΗ 19. Σύγχρονα αμαξοστάσια. Τα λεωφορεία σαπίζουν καθημερινά. Κανένας εκσυγχρονισμός. Τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια όπως λέει και το τραγούδι.

ΠΡΟΤΑΣΗ 21. Άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ. Πιο άμεση δε θα μπορούσε να γίνει. Ήδη έρχονται τα πρώτα λεωφορεία.

ΠΡΟΤΑΣΗ 22. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ. Αξιοκρατία προαγωγών και τοποθετήσεων. Μέσα από ποια μοριοδότηση
και κατόπιν ποιας διαβούλευσης σαρώσατε όλα τα γραφεία;

ΠΡΟΤΑΣΗ 24. Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ακόμα περιμένουμε τα 751 € βασικό μισθό και το ξεκλείδωμα των τριετιών. Ακόμα περιμένουμε τη Σ.Σ.Ε του 2009 που υποσχόταν ο Γκιουλάκης. Δυστυχώς η πρόταση σύμβασης του διεθύνοντα είναι τραγική. Απέχει δε πολύ από τη δική μας τη "μνημονιακή" σύμβαση.  

ΠΡΟΤΑΣΗ 25.  Μισθολόγια εκτός  μνημονίου. Έχουμε μπει για τα καλά στο νέο ενιαίο μισθολόγιο. Ακόμα περιμένουμε τα εκκαθαριστικά μας. Αυτά που μας λέτε για τον τρόπο αμοιβής των οδηγών, τα είχαμε αναδείξει και  επιλύσει με το ΦΕΚ 699.

ΠΡΟΤΑΣΗ 26. Προσλήψεις. Δε χωράμε να ανεβούμε τα σκαλιά. Φέρτε τους με πιο αργό ρυθμό.




26 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΚΑΜΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ.

ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΚΙΟΥΛΑΚΗ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ.