ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ.....ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.....ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΟΥΛΟΣ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ : ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ



Συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη σύνοδο κορυφής με θέμα το προσφυγικό. "Δεν υπάρχει χώρος για εξόδους και αποκλεισμούς".......





Ο Αλέξης μεταβαίνει στις 7 Μάρτη στη σύνοδο κορυφής, αλλά το κλίμα δεν είναι και πολύ αισιόδοξο. Ακόμα και ο "φίλος μας"  ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ συντάσσεται με τον Αυστριακό καγκελάριο Φάϊμαν για κλείσιμο των συνόρων. Μόνη  ελπίδα του Έλληνα πρωθυπουργού  η σθεναρή αντίσταση της Μέρκελ, η οποία στην ουσία τον "κοιμίζει" για να τον στείλει την επόμενη ημέρα στην Τουρκία και να τα δώσει όλα.





 Μετά την ολοκλήρωσή της  συνόδου δηλώνει σίγουρος για ανοικτή βαλκανική δίοδο και απομόνωση των χωρών που με μονομερείς κινήσεις προσπαθούν να μας κλείσουν τα σύνορα!!!!


Τι του είπαν εκεί μέσα. τι κατάλαβε, τι δεν κατάλαβε, δεν το ξέρω, Αυτό που ξέρω σίγουρα, είναι η συνέχεια της ιστορίας.

Ο Τουσκ αδειάζει τον Αλέξη και με δημοσίευσή του στο twitter γράφει : «Οι ακανόνιστες ροές μεταναστών στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να φτάσουν στο τέλος. Δεν είναι θέμα μονομερών δράσεων, αλλά κοινή απόφαση της ΕΕ των 28. Ευχαριστώ, τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για το γεγονός ότι εφάρμοσαν τμήμα της συνεκτικής πολιτικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ είχε ανακοινώσει τη «λήξη της ακανόνιστης ροής μεταναστών» στον Βαλκανικό Διάδρομο, αλλά στο τελικό ανακοινωθέν δεν είχε συμπεριληφθεί η φράση «ο Βαλκανικός Διάδρομος έκλεισε» εξαιτίας των αντιρρήσεων της Ελλάδας και της Γερμανίας (όπως ανέφεραν γερμανικά μέσα ενημέρωσης).

Την επομένη της Συνόδου Σλοβενία, Σερβία και Κροατία ανακοίνωσαν νέους περιορισμούς στις προσφυγικές ροές, ενώ και η ΠΓΔΜ αναμένεται να λάβει παρόμοια μέτρα που θα οδηγήσουν πιθανώς σε «σφράγισμα» του Βαλκανικού Διαδρόμου μέχρι την νέα Σύνοδο Κορυφής.

Αντί επιλόγου σας παραπέμπω σε προηγούμενη ανάρτηση της σελίδας μας στις 20 Φλεβάρη. Ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας. Η ομιλία της ξεκινά ως εξής :

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σας άκουσα πριν από λίγο να λέτε ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας. Και δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ ιδιαίτερα γιατί σας θυμάμαι πριν από λίγους μήνες από αυτό το βήμα να λέτε ότι αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει μνημόνιο.
Μπορούμε να ελπίζουμε ότι τα σύνορά μας , για τις επόμενες 15 ημέρες θα παραμείνουν ανοιχτά.


Πάνος Μαυρόπουλος